kulturális események

Esztergomi életképek - vélemények

Esztergomi életképek - vélemények

A JOBBIK szereptévesztése

2021. június 10. - Muzslai Zsitva Ágnes

Olvasom a híreket a "Szivárvány koalícióként" is emlegetett DK.,MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum és JOBBIK választási párt koalícióról és nem értem, hogy a jobb oldali keresztény nemzeti elveket valló  JOBBIK mit keres egy többségében balliberális pártok alkotta koalícióban. 

A JOBBIK Elvi Nyilatkozata ezzel kezdődik:

"Büszkén vállaljuk, hogy a Jobbik egy nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt."

aztán

"Szociálisan érzékeny és keresztény párt vagyunk, mert politikánk alapját a magyar emberek érdekeinek képviselete, a keresztény erkölcs és társadalmi tanítás adja.

Jobbközép néppárt vagyunk, mert mindig Magyarország és a magyar emberek érdekeit tartjuk szem előtt, és nem egy politikai csoport érdekeit vagy ideológiáját. Elutasítjuk viszont a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket"

Megint megkérdezem magamtól : mit keres egy ilyen elveket valló párt a balliberálisok között? Főleg akkor ,amikor a támogatottsága önálló pártként ,egy erős parlamenti frakció létrehozását is lehetővé tette. Most mindezt feladja a balliberális koalícióhoz való csatlakozással? 

A Párbeszéd, Momentum LMP pártok választási koalícióhoz való csatlakozását megértem, hasonlók az elveik, és önállóan nem érnék el a parlamenti küszöböt. Na de a JOBBIK , aki már most a harmadik legerősebb párt feladja az elveit a koalícióhoz való csatlakozáással! 

Mindezt azért ,hogy együtt talán leválthatják a Fidesz KDNP -t? Jakab Péter esetleg miniszterelnök jelölt lehet? Ezért érdemes eladni Istent, és erkölcsi elveinket! 

Ha egy erős támogatottságú önálló pártként indul a JOBBIK a 2022 es választáson, lehetősége van őnálló képviselő mandátumot nyerni és a listáról sokaknak biztos parlamenti helyet kapni. A "Szivárvány koalícióban " ez bizonytalan , sok az eszkimó és kevés a fóka - azaz a parlamenti mandátum. Az egyéni indulási lehetőségeket az Előválasztási eredmény mellett erősen befolyásolhatják a pártok közötti háttér alkuk, amik a listás helyekre is vonatkozhatnak. Így előfordulhat az, hogy most JOBBIK-os listás parlamenti képviselők elveszítik mandátumukat, mert a listás helyet más párt tagjával töltik be. 

A miniszterelnök jelöltséget is befolyásolhatja az, hogy Feri apu megígérte Klárikának hogy miniszterelnök lesz belőle....

Nem beszélve arról, hogy egy ilyen többségében baloldali liberális nézeteket valló pártok között hogyan tudja a JOBBIK érvényesíteni saját keresztény alapokon álló elveit és programját. 

Szerintem érdemes elgondolkodni a JOBBIK-nak  hogy érdemes e feladni önmagát. 

480px-turul_buda_castle1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomieletkepek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016587696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
https://youtu.be/ACBvzOjWSAQ